Öluffarpoden logotype

Öluffarpodden

Öluffarpodden- din lots i den grekiska övärlden är en podd av mig, Markus, som med gäster delar med mig av personliga erfarenheter och upplevelser av att öluffa och av att resa i Grekland. Fakta, rekommendationer och reflektioner blandas med inspiration och reseberättelser.

Avsnitt 15

I avsnitt 15 lämnar jag ö-världen i Grekland för en stund och förflyttar mig till det grekiska köket och pratar om saganaki. För de flesta en stekt hårdost men visste du att det även kan vara något helt annat? Lyssna på avsnitt 15 för ta del av historien kring saganaki och hur du bäst tillagar den. 

Läs mer: Panerad saganaki med citronsallad (länk)

Avsnitt 14

I avsnitt 14 av Öluffarpodden berättar jag om de stränder jag besökte på underbara Karpathos för några år sedan. Karpathos bjuder på variationsrika stränder där det finns något för alla smaker.

 

Avsnitt 13

I avsnitt 13 av öluffarpodden fortsätter jag att berätta om mina dagar på Syros, Kykladernas administrativa centrum. En ö som inte så många åker till men som erbjuder både stad och små pittoreska byar med fantastiska stränder. I det här avsnittet är jag i den lilla byn Kini och vandrar till stränder i närheten. 

Avsnitt 12

I avsnitt tolv av öluffarpodden berättar jag om mina dagar på Syros, Kykladernas administrativa centrum. En ö som inte så många åker till men som erbjuder både stad och små pittoreska byar med fantastiska stränder.

Avsnitt 11

I avsnitt elva av öluffarpodden berättar jag om mina besök på Paros i Kykladerna och varför den kallas den vita ön. Från bergsbyar till kustbyar, stränder och en av Greklands äldsta kyrkor.
Mer om Paros kan ni läsa här: Paros (länk)

Avsnitt 10

I avsnitt tio av öluffarpodden berättar jag om mina dagar på framför allt Karpathos men även på den lilla grannön Kassos. Två stycken fantastiska öar där jag både fick uppleva en av Greklands bästa stränder men även för första gången fick uppleva just det där magiska ögonblicket.

Vill du läsa mer om Karpathos kan du gör det här: Karpathos (länk)

Vill du läsa mer om Kassos kan du göra det här: Kassos (länk)

Avsnitt 9

Long time, no see, men nu finns ett nytt avsnitt av Öluffarpodden ute. I avsnitt nio snackar jag om den lilla pärlan Anafi i kykladerna, ett stenkast ifrån Santorini. Jag pratar om övermäktiga vyer, långa och tuffa vandringar och kontantbrist via öns bagare.

Podden hittar du på Itunes, Soundcloud, Acast eller DoublePod.

 

Avsnitt 8

Okej, det här kanske inte är det poddavsnitt som jag är mest stolt över men efter ett visst övervägande så publicerar jag det ändå. Jag och min vän Johan befinner oss på plats i Aten och kommer på den briljanta idén att spela in ett poddavsnitt på plats mitt i natten. Glada av rusdrycker försöker beskriva omgivningarna runt omkring oss, babblar vi på om vad vi ska göra och vad vi har gjort. Lite fniss, lite svammel och lite svårt att hitta orden ibland.

Podden hittar du på Itunes, Soundcloud, Acast eller DoublePod.

Avsnitt 7

I avsnitt sju snackar min vän Johan och jag om Naxos, Kykladernas drottning. Naxos är Kykladernas största ö med 18 000 bofasta invånare och med ögruppens högsta berg, Zeus, på drygt 1000 meter. Här finns magiska stränder, vackra byar och fina vandringsleder. En ö värd att upplevas.

Vi pratar reseminnen och om olika besöksmål, stränder samt bubblar en del om mat och dryck.

Podden hittar du på Itunes, Soundcloud, Acast eller DuoblePod.

 

 

Avsnitt 6

I avsnitt sex av Öluffarpodden snackar jag om reseplanering. I vilken grad bör man reseplanera och vad bör man tänka på när man ska ut i den grekiska övärlden? Behöver man ens reseplanera? Jag ger tips och berättar om min topp-fem-lista på vad som alltid är med i min packning.

2016-04-28: I avsnittet nämns Ikaria vilket givetvis ska vara Iraklia.

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb