Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Grekland- en storfavorit sommaren 2016

 Samos Tsamadou Beach
Tsamadou Beach, Samos. (Foto: Markus Olsson)

Även i år är Grekland en storfavorit när det gäller utlandsresor bland svenskar. En av de större researrangörerna har nyligen gjort en kundundersökning där cirka 2500 kunder har svarat på frågor om vilken destination som är deras favorit i sommar.

Så många som 43 % angav att Grekland är den destination som man allra helst vill åka till när det gäller sol- och badsemester den här sommaren. Inom Grekland är det Kreta som ligger i topp bland destinationsfavoriterna följt av Zakynthos, Karpathos, Samos och Thassos.

Arrangören menar att det delvis är prisnivån i Grekland som styr valet men även att många avstod ifrån att resa till Grekland förra året på grund av oroligheterna kring Greklands valuta. Personligen tror jag också att flyktingkrisen och terrorismen påverkar valet av destination då det verkar som att fler väljer bort Turkiet på grund utav detta i år.

Källa: www.mynewsdesk.com

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb