Markus Olsson
Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.
Vinkokta champinjoner. (Foto: Markus Olsson)
Jag har vid ett tillfälle fått fördelen att njuta av vinkokta champinjoner. Det var på restaurang Alexandros i Skiathos stad där tre små smala stenlagda gator möter varandra mellan de vitrappade byggnaderna. Restaurangens bord var dukade ute på den triangelformade platsen och kala glödlampor hängde som smycken över oss. I ena hörnet satt en man med bouzouki och med en röst som fick rutorna att skallra. I det varma skenet från lamporna och till tonerna av grekiska sånger njöt vi i fulla drag av champinjoner och alla andra rätter som dukades fram på vårt lilla kvadratiska bord.
Receptet hittar du här: Vinkokta campinjoner
Restaurang Alexandros. (Foto: Markus Olsson)
Läs även andra bloggares åsikter om Skiathos, Grekland, grekisk, recept, maträtt, champinjoner, vin, matblogg.
Tweet Tipsa en vänCopyright 2021 mittgrekland.se | Om mittgrekland.se | In english | Contact | GDPR | Web: NyWeb