Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Central Market- saluhallen i Aten

Det finns en tjusning i att botanisera i matvaror när vid utlandssemestrar. Känna dofter, smaker och hitta nya smakkombinationer som man vanligtvis inte förenar vid matlagningen här hemma.

Saluhall Aten
Central Market, Aten. (Foto: Markus Olsson)

I Aten finns en stor saluhall utmed Athinagatan där kött, fisk, frukt och grönt säljs om vart annat i långa rader. För oss kräsmagade kan det vara lite jobbigt med de stora köttstyckena som hänger och dinglar hos de olika försäljarna men om man istället tar siktet mot grönsakerna, kryddorna eller sötsakerna så tar man sig lätt förbi de mer jobbiga delarna.

Saluhall Aten kött
Central Market, Aten. (Foto: Markus Olsson)

Central Market är en livlig marknad som öppnar runt 8-tiden på morgonen, efter det att bilar och lastbilar har lastat av dagens varor, och håller öppet till ca kl.18. Det är inte svårt att shoppa loss, gå hem och laga till fantastiska medelhavsrätter men ganska snabbt kommer man till insikten att hotellrummet inte tillåter sådana kulinariska tillställningar. Passa istället på att äta lunch på någon av de restauranger som finns på marknaden och som lagar till maten av de färska råvarorna du precis passerat. Och en och annan torr råvara går ju alltid ner i väskan.

Nötter Aten
Nötter och fikon, Central Market, Aten. (Foto: Markus Olsson) 

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb