Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Hälsning från Chriss i krisens Grekland

Chriss Vourdouka är på plats i Grekland och har skickat en hälsning ifrån Naxos där krisen inte är särkilt påtaglig för turisterna. Kolla även in Chriss fina greklandsbilder via länkarna längst ner!

På underbara Naxos märker man inte av några problem med uttag av kontanter på bankomater. Allt är så överdrivet av media och folk som är osäkra har blivit skrämda och valt ett annat turistland, tror grekerna själva. De flesta affärerna och restaurangerna tar Visa- eller Mastercard precis som innan.

Ön Naxos har återkommande turister så de säger att de inte märkt någon större skillnad på antal turister förrän de sista veckorna. Det finns allt att köpa och absolut ingen brist på varor i affärerna. Så jag vill uppmana alla att inte svika Grekland när de behöver stöttning som mest. De som har fått lida mest är pensionärerna. De är rädda att mista sina besparingar och måste ta sig till en bankomat varje dag för att plocka ut kontanter i denna värmen. Högsta beloppet är 60 Euro per dag för grekerna men för turister är det som vanligt. Bankerna är öppna men bara för att hjälpa pensionärer och för vissa transaktioner. Och grekerna är inte lata, snarare tvärtom. De flesta arbetar 12-14 timmar om dagen eller mer.

Varma, soliga, härliga hälsningar från underbara Naxos!

/Chriss

ChrissGreece på Instagram och Facebook.

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb