Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Beachhopping på Serifos

Frodo Baggins? Pwhaaa! Han tyckte att ringen var en börda att bära, att vägen till Mordor gick i lite uppförsbacke, att små insekter var lite stingsliga och detta fastän han hade en vapendragare till hjälp. Då har han inte varit på Serifos och försökt ta sig till stranden Kalo Abeli. Det har jag. Det fanns tillfällen då jag i skräck skrek "Run! You fool, run!" och tillfällen då jag stampade allt vad jag orkade i marken och vrålade "You shall not pass!". Jag fastnade i klibbigt spindel nät som ju mer jag försökte få bort det desto mer klibbade det fast. Honmonstret? Pwhaaa! Här snackar vi ett hermafroditmonster som gjorde allt för att linda in mig i en kokong för att kunna bjuda hela släkten på köttfest framåt kvällen. Jag vadade genom vattendrag, klättrade bland sten och slog mig fram i skadelysten vass. Om jag kom fram? Jo, det gjorde jag. Var det värt det? Nja, det är väl frågan om men mellan mina dödskamper fick jag i alla fall njuta av en bedårande utsikt.

Kalo Abeli Serifos

Kalo Abelis, Serifos. (Foto: Markus Olsson) 

Igår gjorde jag en beachhopping längs med ostkusten där stränderna är betydligt mer tillgängliga. Mer Grekisk flora och fauna än Sagan om ringen kan man väl sammanfatta det.

Lia Serifos

Lia, Serifos. (Foto: Markus Olsson) 

Agios Sostis Serifos

Agios Sostis, Serifos. (Foto: Markus Olsson )

Psili Ammos Serifos

Psili Ammos, Serifos. (Foto: Markus Olsson) 

Agios Ioannis Serifos

Agios Ioannis, Serifos. (Foto: Markus Olsson) 

 

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb