Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Kanariefågeln hälsar och säger...

Igår kväll bröt jag mot alla protokoll och etikettregler som finns i detta varma land. Rund som en pilatesboll vaggade jag efter fantastisk middag in på hotellet där jag bor. I receptionen/ frukostrummet /egna vardagsrummet och numera även matrummet satt ägarinnan med son och åt mat. "Ah Markos! Please, sit down and eat with us. It is from our own farm." Fingret pekade på något som såg ut som pölsa. Normalt sett äter jag precis allt men en pilatesboll kan bara pumpas upp till en viss gräns innan den spricker och denna kväll var det farligt nära en ny Big bang. Jag kunde verkligen inte äta en tugga till. Jag tackade därför nej. Med tårögda ögon plockade Kristin istället upp en bit ost ur tomatsalladen och sträckte med darrande hand den gulvita mejeriprodukten mot mig. "Cheese?" Åter bröt jag mot givna protokoll och klappade på min runda mage och blåste av någon anledning även upp kinderna till handbollsstorlek, skakade nekande på huvudet och bedyrade att inte en smula till gick ner. Besviken sänkte Kristin blicken och önskade god natt. Om detta händer igen kommar jag att orsaka en ny Big bang. De besvikna ögonen vill jag inte se igen.

Restaurang Takis Serifos

Restaurang Takis, Serifos. (Foto: Markus Olsson) 

Lamm i citron Serifos

Lamm i citronsås . (Foto Foto: Markus Olsson )

Orsaken till detta brott är Restaurang Takis som ligger längs med vattnet här i Livadi. För alla som älskar gedigen grekisk matlagning så är detta restaurangen att fylla pilatesbollen med. Jag laddade tomrummet med lamm i citronsås och ugnsbakad potatis. Så mjukt och vällagat att det smälte i munnen.

Förresten, den deprimerade kanariefågeln hälsar och säger... ja, fortfarande ingenting.

Kanariefågel

Kanariefågel. (Foto: Markus Olsson) 

 

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb