Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Ett regnigt Serifos

Markos! Markos! Markos! Mitt grekiska namn studsade mellan väggarna på innegården, studsade ner på byn och tillbaka och så småningom in till mig. Kristin ville bara berätta att hon skulle gå ner till hamnen och att hon snart var tillbaka. Hennes askgråa hud har fått en mer rosa nyans och ögonen är inte lika smala längre. Allt ligger nog hos mig och det dunkla ljus som mötte mig när jag först klev in på hotellet. Nu när hon hänger ut genom den blåmålade fönsterkarmen och ropar mitt namn ser hon pigg och välmående ut. Cigaretten ser jag inte heller längre till. Bredvid henne panikflaxade den stackars gula kanariefågeln som hon transporterat hit ifrån sitt vinterhem i Aten. Kristin tror att den lider av psykiska problem efter den långa transporten för den har slutat sjunga. Livet kan inte vara enkelt för en stackars traumatiserad kanariefågel utan sångröst tänker jag men den har i alla fall utsikt mot havet där den sitter i sin bur.

 Chora Serifos Moln

Chora, Serifos. (Foto: Markus Olsson) 

Idag har jag hoppat mellan vattenmassorna och jordhögarna som har följt regnet ner från bergen. Jag hann inte gå många meter innan himlen öppnade sig igen och jag oturligt nog fick söka skydd på ett patisseri och oturligt nog fick lov att beställa en gigantisk bit kaka med smörkräm och en kaffe. Medan regnet hamrade på taket hann jag både läsa flera kapitel i boken, få en rejäl sötchock och bli vittne till ett grekiskt familjedrama. De diskuterade säkert bara vad som skulle serveras till kvällsmat men grekerna har ju en tendens att låta upprörda fastän de inte är det och jag blir alltid lika nervös när jag inte vet anledningen till teaterstycket.
När regnet hade stillat sig gick jag upp för krönet ovanför hotellet för att beundra utsikten från det hållet. Det mesta av vägen var bortspolad men det hindrade inte bilar från att ta sig fram ändå. Det blev en snabb tur när nya mörka moln svepte in över bergstopparna och grinade illa mot mig. Jag fick helt enkelt jogga tillbaka till boendet och fortsätta läsa och slumra igenom eftermiddagen. Nu när kvällen närmar sig så verkar regnet stanna i ovan och jag ska ta mig ner för den leriga backen mot mat och dryck.

Gränd i Chora Serifos

Gränd i Chora, Serifos. (Markus Olsson) 

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb