Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Gratis WiFi

Greker är ett generöst folk. Oavsett om det handlar om att erbjuda gratis skjuts eller bjuda på hemkokt marmelad eller om det så gäller att erbjuda gratis WiFi. Vare sig du befinner dig på en resort eller i ett enkelt rum ute på en karg ö i arkipelagen så finns det oftast där, och nu blir det ännu bättre. Det grekiska departementet för infrastruktur har meddelat att man under 2015 kommer att skapa 4000 "free WiFi Hotspots" vid arkeologiska sevärdheter och museer men även vid greklands otaliga hamnar.

Du kommer att kunna ansluta dig gratis i 30 minuter men du måste vara inom en radie av 20 meter ifrån nätverket om du befinner dig inomhus eller 100 meter om du befinner dig utomhus. Totalt kommer upp till 50 personer att kunna vara anslutna till nätverket samtidigt. Denna investering är en av de största satsningarna som har gjorts och är ett förslag på hur det kan komma att bli i övriga EU.

Man kan förstås dividera om vad som anses vara avkopplande på en semester eller inte och om man måste vara ständigt uppkopplad men jag ser i alla fall fram emot att kunna live-rapportera från nästa års resa.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb