Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Nea Makri- en grekisk badort vid östkusten

nea makri la costa

Nea Makri, La Costa. (Foto: Markus Olsson) 

Efter några fantastiska dagar i Aten med goda vänner har vi sedan någon dag tillbaka kommit fram till Nea Makri, en liten badort vid östkusten. Det tar cirka 1,5 timme med de orangefärgade regionalbussarna från Aten ut hit. Efter en sluddrig signal från biljettförsäljaren hoppade vi av vid det centrala torget som ligger längs den stora vägen som skär staden i två delar, en del upp mot bergssluttningarna och en del ner mot kusten. Utan karta eller vägbeskrivning gick vi en av de raka vägarna ner mot vattnet, ett beachhotell bör ju ligga vid vattnet tänkte vi och tio minuter senare stod vi vid det vita Thomas Beach Hotel. Här kallas vi för boys vilket gör att vi känner oss riktigt unga trots värkande ryggar och allt mer tydliga hårvikar, vikar som efter ett par dagar i gassande sol är ännu tydligare med sin rödbrända hud.

nea makri strand

Nea Makri, La Costa. (Foto: Markus Olsson) 

Vi har spenderat både gårdagen och dagen på La Costa som enligt herr Thomas själv är den bästa stranden i staden. Vi argumenterar inte emot. Det är en organiserad strand med solstolar och parasoller, två barer, en restaurang och en dj som pumpar ut 80-tals hits som följer med en ända ut i havet. Stranden består av små vita stenar men efter två kliv ut i vattnet övergår det till sand. Så länge du spenderar dina euros på någon form av intag så kostar solstolarna ingenting och vi spenderade en hel del kan vi väl säga, bland annat på en fantastisk ceasarsallad.

ceasarsallad

Ceasarsallad. (Foto: Markus Olsson) 

Gårdagskvällen spenderades på en restaurang som ligger längs med hamnpromenaden här i Nea Makri. Där beställde vi in pizzor som var tänkta till dubbelt så många som vi var. Det fattade vi först efter det att de kom in till bordet och övriga gästers liv för en stund stannade upp när de med öppna munnar stirrade på överflödet som serverades oss. Med stela leenden tryckte vi i oss så mycket vi kunde innan vi rullade tillbaka till hotellet. Vi har aldrig varit så mätta. När vi tumlade in genom entrén stod herr Thomas och väntade på oss. Han ville ge oss en flaska kallt vitt grekiskt vin och vi tackade inte nej till erbjudandet utan tillbringade resten av den ljumma kvällen på vår balkong, mätta och otörstiga.

Imorgon gör vi kanske en utflykt till ön Evia. Det är åtminstone en liten tanke som just nu tumlar runt i våra huvuden när vi sitter vid poolen och njuter av en ny flaska kallt vitt grekiskt vin. Vi åker hem i övermorgon och varför inte maxa denna korta resa med ytterligare en ö?

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb