Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Årets öluff i Grekland

Ny webb, ny blogg och ny öluff

Så, då har man skaffat sig en ny webb (NyWeb) och en ny blogg. En ny resa till Grekland blir det också. Om två dagar far jag och min ryggsäck söderut för att under sex veckor luffa runt bland öarna, från de Nordöstra egeiska öarna till öarna i Dodekaneserna för att mycket troligt avsluta resan på lugna Antiparos i Kykladerna. Ett sådant avslut njöt jag av förra året och minnena lockar till att åter hyra en cykel och trampa runt på ön som omringas av sitt grunda, turkosa vatten. Exakt vilka öar det blir och hur avslutet kommer att utspela sig återstår dock att se. Det är just det som är en av tjusningarna med just öluffandet, att ta dagarna som de kommer och låta känslan och upplevelserna styra.
I år startar jag efter två dagar i Aten på ön Lesbos för att sedan förflytta mig söderut längs Turkiets kust. Jag har aldrig besökt någon av öarna i detta område förut så det ska bli riktigt spännande att se om jag hittar nya favoriter i den grekiska arkipelagen.

Som ni kanske märker så lovar webbsidan mer än vad den faktiskt just nu erbjuder, men med tiden kommer jag att fylla på med information om varje ö, vad som kan vara värt att se, var man kan bo, bra restauranger, sköna stränder och nyttiga fakta. Du kan också bidra med ditt Grekland genom att skicka in en reseberättelse. Det gör du enkelt via denna länk: Reseberättelser. Det kan vara en lång historia som du vill dela med dig av eller bara ett tips eller en bild på ett fantastiskt ställe du har besökt i Grekland. Tanken är att mittgrekland.se ska kunna bli en riktigt bra reseguide att använda sig av inför och under en greklandsresa.

Nej, nu ska jag fundera över vad jag ska fylla ryggsäcken med. Det gäller att inte ta med sig för tung packning samtidigt som allt nödvändigt ska med. En ekvation som inte alltid är så lätt att lösa. Så snart jag landat på grekisk mark och upplevelserna börjar infinna sig så skriver jag om dem här på bloggen. På återseende!

/Markus

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb