Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Nytt olympiskt museum i Aten 2021

Aten kommer under 2021 öppna det olympiska museum tillägnat de olympiska spelens långa historia.

OLYMPIC-MUSEUM1
Image Credit: Marianna Bisti

Atens olympiska museum kommer att vara beläget vid det tidigare internationella sändningscentret från de olympiska spelen i Aten 2004 i norra förorten Marousi.

Det kommer att verka under ledning av Hellenic Olympic Committee och International Olympic Committee (IOC) som medlem i IOCs Olympic Museums Network.

Museet kommer att gestalta de olympiska spelen från antiken fram till idag genom sällsynta utställningar och interaktivt audiovisuellt material.

"Atens olympiska museum syftar till att förmedla filosofin bakom de olympiska spelen, lyfta fram Greklands betydande bidrag till utvecklingen av den olympiska rörelsen och främja Aten som den olympiska huvudstaden", säger Lamda Development.

Museets lokaler ligger i anslutning till den närliggande olympiska stadion i Aten "Spyros Louis", som är en del av Atens olympiska idrottsanläggning. År 2004 fungerade det som den viktigaste idrottsarenan för det årets sommar-OS.

(Information från gtp.gr)

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb