Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Grekisk sommar är ett sinnestillstånd

annonsmärkningen

Epirus ligger i den nordvästra delen av Grekland, mellan bergskedjan i Pindos och det Joniska havet och kombinerar imponerande berg med ett charmigt havsnära landskap. Hela området omfattas av berg och floder som korsas av underbara välvda broar.

Parga Photo GNTO Archive
Parga. (Foto: GNTO Archive)

Läs mer: Epirus (länk) 

Oemotståndligt stadsliv och paradisstränder

Sivota, som ännu inte är lika känd som många andra destinationer i Grekland, är både genuin och oförstörd. Sivota är för dig som vill kombinera sol, strand och upplevelser både på land och till havs. Det klara vattnet är perfekt för snorkling och vattensporter, eller varför inte en båttur där du kan segla ut för att utforska några av de små obebodda grekiska öarna och de vackra stränderna.

agia paraskevi beach Photo compliments Folkeferie dk
Agia Paraskevi Beach. (Foto: Compliments Folkeferie.dk)

Läs mer: Parga & Sivota (länk) 

Ioannina

Ioannina, regionshuvudstaden i Epirus, ligger alldeles intill den vackra sjön Pamvotida. Miljön, klimatet och Ioanninas karaktär definieras av denna sjö som liksom är områdets varumärke. Pamvotida med sitt stilla vatten och sin lilla ö är ett naturligt monument runt vilket hela området lever och andas.

Ioannina lake photo GNTO Y Skoulas
Ioaninna Lake. (Foto: GNTO/Y.Skoulas)

Läs mer: Ioannina (länk) 

Ithaka: en resa till Odysseus ö

Om du frågar grekerna så är Ithaka Odysseus ö. Ithaka är en frodig och bergig ö med svindlande utsikt mot det blågröna havet, dramatisk natur och idylliska byar. Här finns en hisnande kombination av vacker natur och en genuin atmosfär - och det är lätt att ta sig runt på ön med bil, cykel eller till fots. Njut av en avkopplande semester på fina hotell i hamnstaden Vathi.

Vathi village Photo compliments Folkeferie dk
Vathi Village. (Foto: Compliments Folkeferie.dk)

Kefalonia

Denna gröna ö med sina vackra stränder och kristallklara vatten i grönblåa färger kommer att ta andan ur dig. Kefalonia är en riktig pärla i det Joniska havet med en rik historia och med en kulturell tradition. Kefalonia är den största joniska ön och hennes gröna berg smälter ihop med det blå vattnet vilket gör Kefalonia unik och en älskad destination.

Kefalonia Myrtos Beach photo GNTO D Rozaki
Myrtos Beach, Kefalonia. (Foto: GNTO/D. Rozaki)

Läs mer: Kefalonia (länk) 

Lefkas

Dussintals stränder med oöverträffbar skönhet kröner Lefkas kustlinje. Bland dessa stränder finns en av de mest fotograferade stränderna Porto Katsiki, men även underbara Egremnoi, välbesökta Gialos, vidsträckta Kathisma, fridfulla Myloi, vitala Agios Giannis i väster, kosmopolitiska Nydri, fantastiska Syvota och Vassilikibukten i öster.

PORTO KATSIKI LEFKADA GNTO Archive
Porto Katsiki Beach, Lefkas. (Foto: GNTO Archive)

Läs mer: Lefkas (länk)

Destination Grekland. Hälsa först.

 

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb