Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Tips på öluff: Korfu-Paxos-Antipaxos-Korfu

Tidsåtgång: tolv- fjorton dagar

Den här öluffarrutten startar på Korfu men kan lika gärna starta och avslutas i Epirus provinshuvudstad Ioannina. Skillnaden blir en bussresa från Ioannina till hamnen i Igoumenitsa tur och retur och däröver till och tillbaka från Korfu.

Korfu old town
Korfu gamla stad. (Foto: Markus Olsson)

Den här rutten bjuder på både en riktig charterpärla med stort utbud, många stränder och en stad som finns med på UNESCO´s världsarvslista och på en mindre samt en ännu mindre ö med en av Greklands vackraste stränder.

Ioannina stad
Ioannina. (Foto: Markus Olsson)

Om du vill starta öluffen på Korfu kan du ta dig dit med en flygstol dit hos något av charterbolagen eller flyga direkt med Norwegian. Väljer du att starta med att utgå från Ioannina kan du ta dig till Ioannina med en flygstol hos till exempel Apollo eller byta till inrikesflyg på Atens internationella flygplats. Varför inte starta eller avsluta med ett par nätter i Ioannina där du når hamnstaden Igoumenitsa med en busstur på 90 minuter?

På Korfu kan du uppleva allt det som ett klassiskt charterresmål erbjuder i form av organiserade stränder, ett rikt utbud av boendemöjligheter, restauranger, barer, utflyktsmål och goda kommunikationer. Busstrafiken på Korfu funkar klockrent och är väl utbyggd. Jag reste runt på Korfu med de gröna bussarna (landsortstrafiken) och tog mig enkelt till de platser jag ville besöka. Korfus stora fördel är (enligt mig) Korfu gamla stad som är med på UNESCO´s världsarvslista och det var även här jag valde att bo på Korfu. En underbar plats!

Lakka vid hamnen Paxos
Lakka, Paxos. (Foto: Markus Olsson)

En sann kontrast till Korfu är grannön Paxos som visserligen tar emot många dagsresenärer från Korfu, men som annars inte hyser stora hotellkomplex och grupper av resenärer. Paxos har någfra fina byar och har en slags självsäker känsla vilket resulterar i att de vet vad man kan ta betalt för saker och ting.

Bar i Gaios Paxos
Bar i Gaios, Paxos. (Foto: Markus Olsson)

Vrika Beach på Antipaxos
Vrika Beach, Antipaxos. (Foto: Markus Olsson)

Med en kort båttur (30 minuter) från Paxos kan du sedan ta dig vidare till Antipaxos som i sin tur är en kontrast mot Paxos. Här finns inte många boenden och egentligen inte heller någon by. Kanske är det därför som de allra flesta bara åker hit över dagen men för den som vill koppla bort det mesta av vad turism heter så kan du även övernatta här. Under säsong besöks stränderna på Antipaxos av väldigt många vilket inte är konstigt med tanke på hur vackra de är.

Mer information och inspiration om öarna och Ioannina hittar du här:

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb