Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Fem stränder i Grekland: Donoussa

Fem stränder på Donoussa

Genom åren har jag kommit att uppskatta Greklands små öar. Jag tror att det beror på känslan av att komma riktigt långt bort från en hektisk vardag, känslan av att fly och hitta paradiset.

Donoussa i Småkykladerna tillhör en av min absoluta favoriter när det kommer till öarna i Grekland. Avskalad, småväxt och utan ett behov av att hävda sig. Det är lätt att bara vara och kunna koppla av.

Donoussa har fin vandring med turer runt ön som går att avklaras under en dag och därtill riktigt bra stränder att stanna och svalka sig vid. Ofta med en taverna i anslutning eller i närheten.

Här är fem stränder på Donoussa att njuta av.

Kedros Beach

Kedros Beach Donoussa 2020
Kedros Beach, Donoussa. (Foto: Markus Olsson)

Kedros Beach ligger cirka 15-20 minuters gångväg från Stavros österut. Stranden har fin sand och ligger i en skyddad bukt.

Vid Kedros Beach ligger en oorganiserad camping och stranden är omtyckt av nudister. Många snorklar vid Kedros Beach tack vare den goda sikten i det klara vattnet.

Livadi Beach

Livadi Beach Donoussa 2020
Livadi Beach, Donoussa. (Foto: Markus Olsson)

Nedanför husen i Mersina ligger Livadi Beach med samma otroligt klara, turkosa vatten. Även denna strand är populär hos nudister och det förekommer camping precis bakom stranden. Under säsongen går det badbåt från Stavros hit.

Mesa Ammos Beach/ Kalotaritissa Beach

Mesa Ammos Beach Donoussa 2020
Mesa Ammos Beach, Donoussa. (Foto: Markus Olsson)

Mesa Ammos Beach ligger i byn Kalotaritissa och är kanske den stranden som är minst mysig på Donoussa. Vattnet är väldigt fint med stranden är lite ruff med stenar och drivved. Vid tavernan, Mitsos, ovanför stranden serveras fantastisk mat.

Stavros Beach

Stavros Beach Donoussa 2020
Stavros Beach, Donoussa. (Foto: Markus Olsson)

Stranden i Stavros delar byn i två delar, precis som på Koufonissi. Stranden är populär då den är nära till boenden och tavernor. Sanden är mjuk och fin och vattnet är turkost och klart. Det är ganska långgrunt och passar bra för barnfamiljer. Bakom stranden ligger en trevlig beachbar, Corona Borealis, som serverar mat och dryck.

Trypiti Beach

Trypiti Beach Donoussa 2020
Trypiti Beach, Donoussa. (Foto: Markus Olsson)

Strax bortom Mesa Ammos Beach ligger en liten oorganiserad strand Trypiti Beach. En skönt tillhåll om du vill vara ifred en stund. Som vid många av Donoussas övriga stränder kan en och annan nudist hitta hit.

Hitta till stränderna på Donoussa:

Läs mer: Donoussa (länk)

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb