Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Tips på öluff: Santorini-Milos-Kimolos-Sikinos-Santorini

Öluffarrutt Santorini Milos Kimolos Sikinos

Halva nöjet med en resa är att planera den. I alla fall för mig. Jag älskar att gräva i guideböcker, botanisera bland bloggar och webbsidor samt att analogt skissa hur en önskad resa skulle kunna te sig. Jag använder sökmotorer för färjor för att planera (länk), jag kollar flygpriser och jag kampar med mitt inre om att vilja återvända till fantastiska platser och samtidigt vilja upptäcka nya.

Om du sitter och planerar en öluff just nu eller kanske funderar på att göra en så finns det en rad tips och länkar på mittgrekland.se´s sida om att öluffa. Där finns bland annat förslag på olika rutter du kan göra, så som denna jag precis har lagt upp: Santorini-Milos-Kimolos-Sikinos-Santorini (länk).

På Santorini kan du uppleva det klassiska vykortsgrekland i form av vita sockerbitshus med blå detaljer spektakulärt byggda längs bergssluttningarna samt njuta av en fantastisk solnedgång från byn Oia. Milos erbjuder, förutom upp emot 75 olika stränder, flera klassiska sevärdheter som till exempel katakomberna från 100-talet efter Kristus. Kimolos och Sikinos är små öar med framför allt möjlighet till härlig vandring och sköna dagar på någon strand. På dessa små öar råder lugn, långt bortom turisttäta gränder och stränder fulla med solstolar och parasoller.

Vill du läsa mer hittar du information på sidan om att öluffa (länk) och i menyn till vänster hittar du olika förslag på öluffarrutter.

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb