Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Fetaostbiffar med potatis, broccoli och timjan

Någon gång under min ömsinta uppväxt på den västmanländska landsbygden serverade min mor potatisbullar gjorda på potatismos. Ett svagt matminne men som består än idag så här 35 år senare. När jag idag skulle laga fetaostbiffar fanns moderns godhjärtade försök att ta hand om överbliven potatismos inte på kartan, men konsistensen på fetaostbiffarna påminner om barndomens kulinariska äventyr. Enbart till konsistensen förstås och inte till smaken då både broccoli, timjan, soltorkade tomater men framför allt fetaost sätter helt andra smaker.

Idag serverade jag mig ingenting till dessa biffar men jag kan tänka mig att en sötsyrlig tomatsallad skulle göra sitt till eller en smakstark röra på till exempel creme fraiche, chili och en klick honung.

Receptet hittar du här: Fetaostbiffar med potatis, broccoli och timjan (länk)

Fetaostbiffar
Fetaostbiffar med potatis, broccoli och timjan. (Foto: Markus Olsson)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb