Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Greklands bidrag till Eurovision Song Contest 2018

Efter en något turbulent uttagning till Eurovision Song Contest fick till slut Yianna Terzi uppdraget att representera Grekland med låten "Óneiró mou" ("Min dröm"). Totalt skulle fem olika låtar ha tävlat om platsen i den nationella finalen den 22 februari men eftersom de fyra övriga bidragen diskvalificerades så fanns det helt enkelt bara ett bidrag kvar att skicka vidare. Anledningen till att de övriga bidragen diskvalificerades beror på att två av dem inte innehöll de typiska grekiska momenten som var önskvärt medan de andra två diskvalificerades eftersom de bakomliggande skivbolagen inte betalade in den avgift som tv-bolaget krävde.

Yianna Terzi föddes 1980 och är dotter till den grekiska sångaren Paschalis Terzis. För fem år sedan flyttade hon från Grekland till USA där hon släppte sin första engelskspråkiga singel "Love Is Your Name" under namnet Yianna 2012.

Själv tycker jag att det är ett av Greklands bättre bidrag under de senaste åren. Jag gillar att de fokuserat på att få med de etniska elementen och jag hoppas verkligen att hon sjunger bidraget på grekiska. Att byta språk skulle inte göra låten rättvisa.

"Óneiró mou" är en ballad i ett slags mellantempo med etniska grekiska element, precis så som önskades, och kombinerar både ett traditionellt orkesterljud med modern produktion.

Jag tror Grekland kommer att få en betydligt bättre placering i år än förra årets 19:e placering.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb