Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Gränderna i Naxos Old town

Det finns så många platser i Grekland som jag verkligen älskar att befinna mig på. Eller snarare älskar att befinna mig i. Just en sådan plats är de snirkliga gränderna i gamla Naxos stad. Här kan jag vandra runt i timtal och på något sätt alltid upptäcka ett nytt prång eller ny liten sidogata med ett litet bord och en stol som vittnar om en oansenlig taverna eller en vinbar. Målningar, butiker, blommor, ruiner, ja allt pryder denna lilla värld som ligger nedanför den venetianska borgen, Kastro, från 1260-talet.

Taverna Old Town Naxos
Taverna i Naxos Old town. (Foto: Markus Olsson)

Vy över Naxos hamn
Ankomst till hamnen på Naxos. (Foto: Markus Olsson)

När du kliver iland på Naxos ser du tydligt Kastro som tornar upp sig högst upp i Old town och det är bara att ta sikte mot besfästningen för att ta sig in i labyrinten av stenlagda stråk. Det händer att den karta du har till hands inte riktigt stämmer med nätet av förgreningar och plötsligt är du tillbaka på en plats du trodde att du lämnade för fem minuter sedan. Jag har irrat bort mig otaliga gånger i förgreningarna, särskilt den gången jag hade bokat ett boende i närheten av Kastro. Aldrig har jag snurrat runt så mycket och återvänt till samma plats. Men just det är också en del av gamla stan på Naxos charm. En slags trolleri på något sätt.

Cykel på vägg i Naxos Old town
Väggkonst i Naxos Old town. (Foto: Markus Olsson)

Hamnpromenaden nedanför gamla stan i all ära när det är dags för kvällens middag men att i istället strosa i gränderna under lyktornas svaga sken och hitta just den där lilla charmiga tavernan är helt magiskt. Är du flera dagar på plats i Naxos stad tycker jag att du ska passa på att uppleva stadens kontraster och njuta så mycket det går av både vyn mot det öppna havet och de snäva gränderna.

Wine restaurant Labyrinth Naxos Old town
Wine Restaurant Labyrinth i Naxos Old Town. (FOto: Markus Olsson)

Blomma i gränd Naxos Old town
Gränd i Naxos Old town. (Foto: Markus Olsson)

Läs mer om Naxos här (länk).

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb