Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Årets öluff i Grekland 2017

Då börjar äntligen årets öluffarresa till Grekland att forma sig eller i alla fall ta sig an vissa konturer. Som vanligt är jag kluven om jag enbart ska upptäcka nya platser eller om jag ska återvända till gamla sköna ställen. Troligtvis blir det en blandning av både och för att tillfredsställa mina inre parter. Risken för strejk är annars överhängande.

Vart i Grekland

Sedan några år tillbaka startar jag alltid mina öluffarresor genom att flyga till Aten, en stad jag verkligen har kommit att älska, och i år är inget undantag. Den 23 maj bär det av med Aegean Air till Atens internationella flygplats Elefthérios Venizélos. Efter en natt i Aten med mat, dryck och goda samtal är det sedan dags att bege sig ut i den grekiska övärlden.

Ända sedan jag var på Skiathos, Skopelos och Alonissos sommaren 2014 så har jag varit sugen på att besöka Skyros i samma ögrupp, Sporaderna. Däremot har det inte varit lätt att hitta färjeturer dit så den här gången får det bli inrikesflyg och till en riktigt bra kostnad; 600 kr tur och retur inklusive bagage. Efter fyra dygn bär det sedan åter av till Aten för ett par dygn med nära och kära innan jag vinkar av dem och fortsätter mot nya marker... eller om det nu blir gamla.

Jag är riktigt sugen på Schinoussa och Donoussa i Små Kykladerna så kanske blir det några lugna och stillsamma dagar där plus några dagar på Naxos som konstrast. Agia Anna på Naxos är en riktigt favorit och stranden Plaka är en av Greklands bästa skulle jag vilja påstå. Å andra sidan börjar det bli dags att resa till Greklands västkust och till de Joniska öarna eller varför inte till Parga och Ioannina som verkar vara en otroligt finns stad med goda vandringsmöjligheter i bergen runt omkring. Eller ska jag istället åka till Thassos som har stått på min bucketlist hur länge som helst eller ska jag ge Dodekaneserna en ny chans efter att jag var tvungen att avbryta min resa där 2013?

Peloponnesos är en annan del av Grekland jag också vill upptäcka och jag kan ju inte lämna detta jordeliv utan att ha besökt klippformationerna i Meteora. Kreta är annars en allt för oupptäckt del av Grekland för min del. Det är 14 år sedan jag var där och fokuset då var barer och att inmundiga de drycker som där kan erbjudas.
Men, det sköna med att öluffa är att jag faktiskt inte behöver bestämma mig nu utan jag kan gå helt på känsla när jag väl är där. Hoppa på en färja och bege mig ut på det Egeiska havet och låta impulsen komma överens med den part som för tillfället är starkast. Ja, kanske blir det just så eller så kommer en del av vilja bestämma riktning i förväg. Vi får helt enkelt se.

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb