Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Och dina färger var blå...

Det finns så mycket som jag älskar med Grekland, från stora ämnen till små triviala saker. En färg till exempel. Den kan för vissa vara just en sådan där liten alldaglig sak men för mig är det en viktig substans. Jag kan betrakta nyanserna i timmar, se skiftningarna och förändringarna över dagen.
Grekland är för mig starkt förknippat med återhämtning och att bara kunna sitta och betrakta en ton är helt magiskt.

Färgen blå är väldigt mycket Grekland för mig; flaggan, havet, himlen och detaljer på husen som bryter mot det bländande vita. Jag brukar ta med mig blått hem från mina Greklandsresor och färgen lockar alltid fram varma minnen och känslor under bistra vinterkvällar.

Blå är ganska ovanlig i naturen men den självklara färgen när det kommer till himmel och hav. Två stora och starka element och det kanske är just det som blir så påtagligt när jag är i Grekland med blicken mot himlen och tårna i det stora blå.

DSC00596
Utsikt från klostret Kalamiotissa, Anafi. (Foto: Markus Olsson)

DSC02273
Mikri Vigla, Naxos. (Foto: Markus Olsson)

Milos 1
Milos. (Foto: Markus Olsson)

SAM 0701
Grekiska flaggan. (Foto: Markus Olsson)

Paros Naoussa 1
Naoussa, Paros. (Foto: Markus Olsson)

DSC00217
Serifos. (Foto: Markus Olsson)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb