Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Grekiska helgdagar 2017

De flesta grekiska helgdagarna infaller samtidigt som de svenska. Förutom påsken. Påsken är alldeles något extra i Grekland och är den största högtiden av dem alla. Är det någon gång du ska fira en helgdag i Grekland så är det då. Hur påsken firas skiljer sig åt mellan olika regioner men gemensamt är att det alltid är en festlig högtid som alla ser fram emot och som firas med stort F.

När påsken i Grekland infaller uträknas utifrån den julianska kalendern och bygger på när den första fullmånen efter vårdagjämningen inträffar. Ja, eller riktigt så enkelt är det inte heller för om det är fullmåne någon gång under de första 13 dagarna efter vårdagjämningen kan man istället beräkna påsken först efter nästa fullmåne. Nåja, påsk blir det och det är en fantastisk upplevelse. Har jag hört. Jag har själv inte haft förmånen att fira påsken med grekerna men det kanske blir någon gång framöver.

Kyrka Tinos Tinos Town
Tinos stad, Tinos. (Foto: Markus Olsson)

Om du, liksom jag, plockar ihop och planerar din egna resa så kan det vara bra att ha lite koll på de grekiska helgdagarna för det kan hända att inte alla transportmöjligheter ges under dessa heliga dagar. Därför har jag samlat datumen för de olika helgdagarna på den här sidan: Grekiska helgdagar (länk) där du enkelt kan se när de infaller.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb