Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Det här med att rekommendera upplevelser till andra

Ja, det här med att rekommendera andra när det gäller platser i Grekland att resa till, restauranger att äta på eller boenden att hyra rum vid, det kan vara lite knepigt ibland. Det har till exempel visat sig att tavernan jag blev serverad fantastisk mat vid en gång för tre år sedan nu har bytt ägare och serverar torr och trött mat. Den lilla stranden som en gång gav mig en fantastisk eftermiddag tas inte längre om hand och kaféet med den sagolika salladen finns inte längre kvar. Det kan till och med vara så enkelt att vi har olika preferenser och vad som är bra för den ena är inte särskilt uppseendeväckande för den andra.

Fira Santorini rekommendation
Fira på Santorini. (Foto: Markus Olsson)

Mina upplevelser på plats i Grekland beror förstås på en rad olika faktorer. Det kan vara sällskapet, en aggressiv hunger, vädret eller en lång och besvärlig resa som sätter prägel på situationen. Ofta handlar det även om bemötandet från personal, busschaufförer, rumsuthyrare eller bofasta invånare. Ett vänligt och välkomnande bemötande kan sudda ut skavanker och andra brister, men det kan förstås också vara så att det helt enkelt är så jäkla bra, så himla gott och så otroligt vackert! Det blir liksom just den unika upplevelsen där och då som skapar upplevelsen jag för vidare. Och det står jag givetvis för men ibland förändras förutsättningarna på plats över tid och det går inte att uppleva samma sak. Därför får ni gärna berätta om era upplevelser, både helt nya och de som vi delar. Tycker vi lika eller skiljer det sig? Ni skickar enkelt in era tankar, foton, tips med mera via kontaktformuläret och har ni dessutom skrivit en reseberättelse om era erfarenheter får ni gärna skicka in dem via Reseberättelser så publiceras de här på mittgrekland.se.

Chora Folegandros rekommendation
Chora på Folegandros. (Foto: Markus Olsson)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb