Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Vad gör jag om jag inte får tag på boende under min öluff i Grekland?

Att resa till Grekland och ge sig ut på en öluff under högsäsong (juli-augusti) kan medföra vissa svårigheter om du inte har planerat din resa i förväg. Ett trångmål du kan hamna i är att det blir riktigt svårt att få tag på ett bra rum eller ett rum överhuvudtaget. Under framför allt augusti kan det bli riktigt klurigt att få tag på ett rum om du på vinst eller förlust kliver iland på en ö och ska leta boende, särskilt på de mindre öarna. Vad är det du då kan göra när du hamnar i en sådan situation? Här kommer fem tips på vad du kan göra:

Anländ tidigt på dagen

Hamn Amorgos
Om du kommer fram på eftermiddagen kan det vara tomt på kajen. (Foto: Markus Olsson)

Se till att komma fram till ön på morgonen då chansen att få tag på ett ledigt rum är större då än på eftermiddagen.

Fråga runt

Om det inte står några rumsuthyrare i hamnen när du kliver iland, gå runt till tavernor och kaféer för att höra efter om de känner till om det finns lediga rum eller rumsuthyrare som kan tänkas ha ledigt boende. Ofta har de bofasta invånarna rätt bra koll.

Leta på webben och ring

Syros Ermoupolis Paradise Rooms
Hotellen lägger inte ut alla rum på till exempel booking.com. Ring och kolla. (Foto: Markus Olsson)

Kolla av webbsajter som till exempel booking.com vilka boenden som finns på ön. Bara för att det inte finns några lediga via uthyrningssajterna på webben behöver det inte betyda att det inte finns lediga rum. Ofta lägger rumsuthyrare och hotellet endast ut ett par rum på dessa sajter för att helt enkelt synas i mediebruset. Slå en signal och fråga rumsuthyraren.

Kolla campingen

Kolla upp om det finns en camping på ön och om de har några enkla boendeformer att erbjuda. Även om "vanliga" rum i övrigt är fullbokade kan campingen fortfarande ha plats. Det kanske inte riktigt blir enligt den standard du hade tänkt dig men klart bättre än att sova under öppen himmel direkt på stranden.

Använd social medier

Kolla sociala medier efter aktuella inlägg från platsen och skicka meddelande till personerna på plats om de känner till något ledigt boende. Det kanske inte känns helt bekvämt att göra det men nöden har ingen lag och du kanske får napp om du har tur. Eller lägg helt enkelt ut ett eget inlägg om att du letar boende och tagga platsen du är på.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb