Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Tio år på luffen i Grekland!

Det slog mig faktiskt först här om dagen att det i år är tio år sedan som jag gjorde min första öluff. Tio år sedan! Det var inte min första resa till Grekland men den första resan då jag öluffade och jag föll direkt för reseformen och min kärlek till Grekland slog verkligen rot.

Jag på Blue Star Ferries
På väg mot Naxos från Santorini. (Foto: Johan Grufman)

Det var jag och två vänner som med liten budget hittade flygstolar till Santorini för 700:- och letade efter den billigaste Moussakan i varenda by vi kom till. Plånboken kanske inte var så tjock men vi hade våra livs resa och även om vi försökte både bo och äta så billigt som möjligt njöt vi i fulla drag.

Vi hade bara bokat boende den första natten men därefter gav vi oss in i diskussionerna med rumsuthyrare. Själv tyckte jag att det var lite jobbigt och skickade gärna fram de andra att förhandla om priset. Det blev både sura miner och tandagnissel men slutade nästan alltid med ett leende och ett handslag. Vi kom att bo fantastiskt bra och... tja... lite mindre bra men det gjorde ingenting. Vädret var fantastiskt, vattnet var varmt och vi njöt av solen och värmen.

Jag och Fredrik på Santorini
Jag och Fredrik på Santorini. (Foto: Johan Grufman)

Jag kommer ihåg hur vi blev helt betagna i Fira på Santorini och vandrade i gränderna längs bergsluttning fram och tillbaka, tog en öl, vandrade lite till och hittade till slut en prisvärd Moussaka vid torget bakom alla turistaffärer. Vi kunde inte förstå hur något kunde vara så vackert. Vi brände våra fotsulor i den svarta sanden i Kamari, vi drack drinkar för halva priset och mindes inte hemgången och vi bekämpade intensiva myrstråk i boendet.

Från Santorini tog vi sedan färjan till Naxos och kunde inte förstå hur något kunde vara så vackert. Staden, stränderna och bergen. Vi tyckte oss ha hittat Paradiset vid Plaka Beach och tumlade runt i vattnet som vilda delfiner. Vi duschade utan varmvatten, bråkade med rumsuthyraren och fick välja maträtt ur kastruller med hjälp av handrörelser.

Jag och Johan på Naxos
Jag och Johan på Naxos. (Foto: Fredrik Karlsson)

Vi hann även med ett kort stopp på Ios innan vi for hem, drack vår första frappe, såg storögda den största fullmåne vi någonsin sett och badade nakna vid Koubara Beach. Vi hade som sagt våra livs resa!

Nu tio år och 33 öar senare kan jag bli lika betagen, storögd och bränner mina fotsulor varje gång jag reser till Grekland. Var jag mig än vänder i detta land finns det nya scenerier att hänföras av. Jag verkligen ÄLSKAR Grekland!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb