Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Sunset Restaurant på Hydra- tips på en fantastisk kväll i Grekland

Ja, när det gäller det här med fantastiska miljöer och utsökta maträtter så finns det en vackert belägen restaurang tryggt ovanför havets vågor och salta stänk, med en utsikt mot horisonten där solen sakta kryper ner under sitt täcke. Hon ligger på en klippa längs den slingrande, smala vägen som vetter mot öster, bort från Hydra stad. Hon heter Sunset Restaurant och går i vitt och grått, i alla fall tills solens ljusröda strålar färgar henne i orange och rosa.

Sunset Restaurant Hydra
Grekiska färsbiffar på Sunset Restaurant, Hydra. (Foto: Markus Olsson)

Rumsuthyraren Boris ville först inte peka ut någon restaurang som skulle kunna vara bättre än den andra. Alla restauranger på Hydra är bra menade han, men efter ett tag pekade hans valkiga finger på den lilla udden och den svaga markeringen för restaurangen på den slitna väggkartan i receptionen.

Sunset Restaurant Hydra Katt
Sällskap till middagen, Hydra. (Foto: Markus Olsson)

Samma kväll gick vi sakta runt hamnen och upp för den lilla vägen dit Boris hade pekat. Värmen strålade från det varma berget och några barn hoppade i havet vid det gjutna fundamentet vid vattenbrynet. Vi valde ett bord precis intill muren med en fantastiskt panoramavy över Medelhavets möte med himlen. Solen hade redan påbörjat sin färd nedåt och vi satt andäktigt och betraktade skådespelet medan vi väntade på våra maträtter. Vi småpratade med lågmälda röster som om vi annars skulle störa naturens framförande. Vi njöt av både mat, dryck och miljö den där varma majkvällen på Hydra. Ni vet så där som bara en fantastisk sommarkväll kan erbjuda.

Sunset Restaurant Hydra Solnedgång
Solnedgång vid Sunset Restaurant, Hydra. (Foto: Markus Olsson)

Hitta till Sunset Restaurant:

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb