Blogg 2019

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Grekland kommer att öppna för turism tidigare än planerat!

OBS! Uppdatering. Beslutet har nu fattats och den obligatoriska karantänen är borttagen om du är vaccinerad eller har ett negativt PCR-test.

Läs mer om aktuella regler här: https://www.mittgrekland.se/blogg/86-allmant/1377-coronaviruset-och-grekland

Alex Patelis, chefsekonomisk rådgivare till den grekiska premiärministern, har via Twitter bekräftat att Grekland kommer att upphäva den sju dagars obligatoriska karantänen för besökare från EU, USA, Storbritannien, Serbien, Israel och Förenade Arabemiraten från och med måndagen den 19 april.

"Resenärer måste fortfarande tillhandahålla bevis på vaccination eller ett negativt PCR-test inom 72 timmar före ankomst", twittrade han. Inga ytterligare detaljer finns för närvarande. Ett officiellt tillkännagivande förväntas snart göras.

Grekland sägs alltså ta sitt första steg redan nästa vecka för att återuppta turismen, nästan en månad före det planerade öppnandet..

Grekland har sedan tidigare upphävt karantänsregeln för turister från Israel.

Med hänvisning till en regeringsmedlem sa nyhetsbyrån Reuters att de flygplatser som kommer öppna för resenärer från dessa länder kommer att vara flyplatsen i Aten och Thessaloniki samt på öarna Kreta (Heraklion och Chania), Rhodos, Kos, Mykonos, Santorini och Korfu.

Enligt nuvarande regler, som löper ut den 19 april, måste alla internationella passagerare som anländer till Grekland ha ett negativt PCR-test med sig och måste genomgå en obligatorisk karantän i sju dagar.

Restriktioner finns fortfarande i Grekland, så turister är skyldiga att följa alla regler som gäller för grekiska medborgare.

Restauranger och kaféer är fortfarande stängda, resor mellan regioner är förbjudna och utegångsförbud gäller nattetid. Arkeologiska platser i Grekland har dock sedan tidigare öppnats igen.

Redaktörens (för gtp.gr) anmärkning: Inga ytterligare detaljer om upphävandet av karantänsregeln för ovannämnda länder finns för närvarande. Officiella meddelanden förväntas ske under de kommande dagarna.

Det här är en direktöversättning av artikeln på Greek Travel Pages. Artikeln hittar du här:
https://news.gtp.gr/2021/04/15/greece-will-reportedly-open-for-tourism-earlier-than-expected/

 

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb