En dipp, eller kanske snarare en röra, på grillad zucchini och fetaost passar galant som ett kallt tillbehör till olika varmrätter. Dippen fungerar även fint till fredagschipsen eller till de mer sunda, skivade grönsakerna.
Stek zucchinin ganska hårt så att du får sotade ränder vilket ger dippen mer smak. Prova även att smaksätta dippen med andra kryddor eller örter såsom oregano eller timjan.
Zucchini- och fetaostdipp. (Foto: Markus Olsson)
1 medelstor zucchini
75 gr fetaost
1 dl creme fraiche
1 tsk citronsaft
2 msk dill
Olivolja
Salt & peppar
Skiva zucchinin i cirka 0,5 centimeter tjocka skivor. Pensla dem med olja och salta lätt. Stek dem i en riktigt varm grillpanna i 2-3 minuter på vardera sida. Det gör inget att de får sotiga ränder, det ger mer smak till dippen. Lägg zucchiniskivorna i en skål och mosa dem med en potatisstomp. Det får gärna bli ett ganska grovt mos. Smula ner fetaosten och tillsätt creme fraiche och citronsaft. Hacka dill och rör ner i dippen. Smaksätt med salt och peppar.
Zucchini- och fetaostdipp. (Foto: Markus Olsson)